logotyp
XL-BYGG Ljusdal

Ytterdörrar - XL-BYGG Ljusdal

Filter

LÄS MER
Med dagens höga kvalitet har dörren kommit att bli en långsiktig investering. När du står inför valet av en dörr så är det vissa saker du bör överväga. Dels det praktiska, att den är hållfast, välisolerad och säker, dels att den är anpassad efter din personliga smak.

Köp rätt dörr

Är det svårt att hitta rätt dörr? Nej, men förutom att välja färg, form och funktioner finns det några grundläggande saker att tänka på innan du köper en ny. 

Vilken storlek skall jag ha?

I Sverige har vi olika standardmått när det gäller dörrar och de benämns ofta i "modulmått". För innerdörrar är de vanligaste bredderna modul 7, 8, 9 och de vanligaste höjderna 20 och 21. För ytterdörrar är modulerna oftast 9 eller 10 respektive 20 eller 21. En dörr kan exempelvis ha storleken 9x21 vilket innebär att dörren tillsammans med karmen är avsedda för en väggöppning som är 90cm bred och 210cm hög. För att få fram vilket mått som du skall ha, mäter du alltså "hålet" i väggen. I Sverige har vi haft en gemensam måttstandard sedan 1972 när det gäller innerdörrar för bostäder. Det innebär att det ofta går att kombinera en ny dörr med en befintlig karm.

Spara med en kvalitetsdörr

Dagens kvalitetsdörrar är betydligt mer energieffektiva än för bara några år sedan. En ny dörr ger alltså inte bara huset ett rejält ansiktslyft - du sparar också energi. Det är U-värdet på en dörr som visar hur bra den är på att stänga ute kylan och hålla värmen kvar inomhus.

Ute efter ny dörr - tänk på det här:

  • Välj en dörr med så lågt U-värde som möjligt.
  • Kolla om dörren är luft- och vattentät.
  • Välj en dörr som är testad.
  • Fråga hur den klarar brand, inbrott och buller.
  • Ett tak över dörren skyddar mot regn och förlänger dörrens livstid.

Nya unika säkerhetsdörrar i trä

Våra nya säkerhetsklassade ytterdörrar från Swedoor är lika snygga som vilka designdörrar som helst. Och det utan att dörrarna förlorar några som helst säkerhetsaspekter. För dig som villaägare innebär detta unika ytterdörrar, samtidigt som inbrottstjuven får en tuff match.

Säkerhetsklassade ytterdörrar är inte alltid särskilt estetiskt tilltalande. De flesta är tillverkade i stål och passar sällan till våra ombonade hem. Swedoors nya säkerhetsklassade ytterdörrar i trä med samma inbrottssäkerhet, ändrar på detta. Med bättre isolerförmåga och designmöjligheter är detta nya dörrsortiment ett välkommet tillskott på marknaden. Något som är ganska unikt med det nya dörrsortimentet, säkerhetsklassat enligt EN 1627 RC3, är möjligheten att sätta in glas i dörren, något som tidigare har krävt dyra speciallösningar. I sortimentet finns även dörrar som är lämpliga som altandörrar, som klarar kraven för att få klassas som säkerhetsdörrar.

Det här får du med en säkerhetsdörr i trä från oss och Swedoor:

  • EU-godkänd Inbrotts-/säkerhetsklass RC3 Du kan lita på att dörren håller vad vi lovar!
  • Patenterad karminfästning - Låser effektivt karmen i väggkonstruktionen. 
  • Isolerat säkerhetsglas (härdat och laminerat) - Inbrottstjuven kan slå sig trött utan att komma igenom. 
  • Patenterad dörrbladskonstruktion - Materialet ”fjädrar” istället för att brytas sönder.
  • Passar även som altan/terrassdörr - Förstärk skyddet där inbrottsförsök är som vanligast.
  • Stort designutbud - Omfattar merparten av dörrarna i serierna Classic och Function.

Välj mellan släta dörrar, spårfrästa dörrar, dörrar med dekorer och mönsterlagda fanér. De nya säkerhetsdörrarna erbjuds målade, fanérade eller laminatbeklädda. Här nedan är några exempel på ytterdörrar som du kan få med säkerhetsklass RC3.

Dörrar_863x399.jpg

             Classic Brahms                             Function Indus                            Function Congo                             Classic Delius


Swedoors designverktyg

Designverktyget är till för inspiration, för att du ska kunna prova utvalda modeller och leka med olika ytor, färger och glas.

Här får du hjälp om du själv ska montera en ytterdörr, med instruktioner och ritningar.

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack